Maak met Palingaak Korneliske Ykes II een avondrondvaart (op de motor) vanuit Heeg. Reserveren voor deze avondrondvaart kan bij VVV Heeg (0515 442 464).

Deze zomer bieden wij op de dinsdag- en donderdagavond een bijzondere tocht met Korneliske Ykes II. De gezondheid van onze gasten en vrijwilligers staat daarbij centraal. Daarom zullen we dit jaar niet het grootzeil zetten. Er wordt wel op de fok gezeild, natuurlijk alleen bij een voordewindse koers.

Het programma wordt evenwel bijzonder. Zo wordt een landschappelijk fraaie route gevaren. Aan boord worden spannende verhalen verteld over het rijke, maar oh zo ruige verleden van Heeg met haar eeuwenlange palinghandel op London. Ook krijgt u een live verslag van de reis, die Korneliske Ykes II afgelopen jaar heeft gemaakt naar London. En natuurlijk vertellen we over hoe belangrijk een goede palingstand is, als graadmeter voor gezonde wateromstandigheden, vismigratie en duurzaam omgaan met ons milieu.

Aan boord wordt u een drankje aangeboden met een hapje, waaronder gerookte paling voor de liefhebber. Op donderdag wordt altijd gevaren als de weersomstandigheden dat toelaten. Op dinsdag kan het zijn dat we bij te weinig gasten de avondvaart niet door laten gaan. Maar laten we er vanuit gaan dat we dit bijzondere jaar door u als gast worden gesteund. Ook voor de palingaak is 2020 een lastig jaar. Maar met dit programma willen we u graag iets moois bieden en wel op een veilige manier. Wij verzoeken u daarvoor de instructies van onze bemanning goed te volgen. Op het dek zijn plekken gemarkeerd en banken bieden u het desgewenste zitcomfort.

Voor de avondvaart, inclusief de genoemde consumpties, vragen wij € 22,50 per volwassene en € 13,50 voor kinderen jonger dan 15 jaar. U steunt hiermee tevens de Stichting De Palingaak voor het in de vaart houden van dit bijzondere schip.