Met inachtneming van de regels rond het coronavirus, ter bescherming van onze gasten en vrijwilligers, maken we deze zomer veel avondtochten. Waarschijnlijk doordat veel mensen in eigen land op vakantie zijn hebben we nu al weken lang elke avond volle bak! Zelfs sinds we de woensdagavonden hebben toegevoegd worden die ook telkens volgeboekt. Boeken kan hier:

Al met al dus een groot succes, en dat terwijl we niet kunnen zeilen omdat we dan de 1,5 m regel zeker niet kunnen waarborgen. Maar de gasten waarderen de verhalen rond de Palingaken en over onze reis naar Londen en de reacties zijn louter positief!

De route langs de Rakken en de Nauwe Wymerts via Woudsend, en als het weer het toelaat ook met de fok op een stuk over het Heegermeer, geeft voldoende om te zien en om van te genieten, en als het heel warm is stoppen we ook wel even om de gasten te laten zwemmen!

Eigenlijk varen we rond Natuureiland de Gouden Boaiem, een prachtige natuurpolder en weidevogelreservaat in eigendom van Staatsbosbeheer, waar Siebe Klaas en Pytsje Bokma een biologische melkveehouderij runnen. Hun biologische producten zijn in de regio bij diverse horeca te genieten en online te bestellen: http://www.goudenboaiem.nl/