Een houten schip heeft constant aandacht nodig en na de reis naar de Oostzee moeten we weer extra aan de bak. Deze winter gaan we daarom rond de kerstdagen een paar weken naar binnen bij Piet ten Woude in IJlst om de mast en giek te laten keuren en een flink deel van het houtwerk boven water een flinke beurt te geven om het weer te beschermen tegen de elementen.

De zwaarden en boeidelen moeten worden afgekrabd om het hout weer goed te kunnen conserveren. Kitnaden moeten worden uitgesneden om het vocht uit te laten treden en lekkages tegen te gaan. Kortom, weer heel wat te doen!

Ervaring is bij het werk niet nodig, onze ervaren vrijwilligers leggen graag uit hoe het werk moet gebeuren en zorgen voor goed gereedschap. Je snapt het vast al, JIJ KAN ONS HELPEN! Meldt je aan als vrijwilliger, ook al is het om een dagje mee te helpen deze winter! 

Dan houden wij je op de hoogte en zorgen we dat we een planning en indeling maken. Want het werk is niet alleen leuker samen, ook de koffie en nazit wordt met zijn allen een stuk gezelliger!