Het boek ‘Met de palingaak Korneliske Ykes II naar Londen’ is het verslag van onze handelsreis in de voetsporen van onze voorouders, ruim 80 jaar na de laatste historische reis. Het is te koop via deze website en zal ook worden verkocht via diverse verkooppunten zoals bij het VVV en de middenstand te Heeg en in het Friesch Scheepvaartmuseum te Sneek. Ook zal het boek aan boord verkrijgbaar zijn bij avondvaarten en tijdens evenementen.


Het boek begint met een terugblik op de historie van de palinghandel met palingaken vol levende paling op Londen. Daarna worden de aanloop en de bouw van de palingaak Korneliske Ykes II beschreven, werkelijk een uniek schip, gebouwd zoals vroeger en sinds 2009 in de vaart.

De rest van het boek gaat over de voorbereiding en de uiteindelijke reis naar Londen, waarbij voor het eerst na 80 jaar in Londen weer een palingaak zou afmeren, een unieke reis in de voetsporen van een verleden van meer dan tweehonderd jaar palingvaart op Londen. Het boek is geïllustreerd met veel beeldmateriaal, publicaties en het logboek van de schipper.

Na bijna 2 jaar voorbereiding hebben we zaterdag 15 juni 2019 losgegooid in Heeg en zijn we in ongeveer een week over de Noordzee naar Londen gezeild, daarna hebben we een week in Londen allerlei activiteiten gehad en tenslotte zijn we via diverse havens weer in een week terug gezeild naar Heeg.


Bestel hier uw boek ‘Met de palingaak Korneliske Ykes II naar Londen’. Vul het contactformulier in en maak de aankoopprijs inclusief de verzendkosten over aan Stichting de Palingaak op onderstaand rekeningnummer (indien gewenst sturen we u eerst een factuur waarna u het bedrag over kunt maken):

  • IBAN: NL68 RABO 0116 4863 25

Kosten voor het boek:

Standaard prijs van het boek:€ 19,95
Inclusief verzendkosten binnen NL:€ 19,95 + € 6,00 = € 25,95
Inclusief verzendkosten binnen EU:€ 19,95 + € 8,50 = € 28,45

Om het boek te bestellen gaat u via onderstaande knop naar het bestelformulier:

Het boek wordt verpakt en verzonden als brievenbuspakket en uw bestelling wordt door vrijwilligers verwerkt. Er kunnen meerdere dagen overheen gaan voordat de bestelling op de post gaat. Hiervoor vragen we uw begrip.