Stichting De Palingaak is een vrijwilligersorganisatie die in eigen beheer in 2005 opdracht gaf voor de bouw van een reconstructie van een authentieke palingaak. Veel studie en onderzoek ging daaraan vooraf en van 2005 tot 2009 werd door specialisten, trainees en vrijwilligers gebouwd aan de Korneliske Ykes II.

Na de tewaterlating en doop zijn veel vrijwilligers enthousiaste bemanningsleden geworden. Deze trouwe en waardevolle groep vaart met de Palingaak op de avondvaarten en tijdens arrngementen en evenementen.

Normaliter zijn er naast de schipper 4 bemanningsleden aan boord om te zorgen dat er veilig gezeild kan worden. Met een groeiend aantal evenementen en de wekelijkse avondvaarten hebben we altijd ruimte voor meer vrijwiligers. Nieuwe vrijwilligers worden in de groep opgeleid en er is uiteraard ook altijd tijd voor gezelligheid.

Het reguliere onderhoud wordt vakkundig en zoveel mogelijk in eigen huis uitgevoerd en geleid door schippers en vaklieden. Ook hiervoor zijn bij tijd en wijle vele handen nodig.

Wilt u dit enthousiaste team komen versterken? Informeert u naar de mogelijkheden via het contactformulier of vaar een keertje mee om de smaak te pakken te krijgen.